Fiat Forum Romania
forumul fiat pentru posesori si admiratori
Lista Forumurilor Pe Tematici
Fiat Forum Romania | Reguli | Inregistrare | Login

POZE FIAT FORUM ROMANIA

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
sexy_andrea2006 la Simpatie.ro
Femeie
22 ani
Sibiu
cauta Barbat
22 - 48 ani
Fiat Forum Romania / Alte marci / restaurare Carpati Super 1966 Moderat de Adrian, citroends21, coupe
Autor
Mesaj Pagini: 1
adria1977
Membru

Din: Dorohoi
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 19
O buna ziua la toata lumea pasionata de vechi,
Acum vreo 3 saptamani mi-a fost donata, intr-un final, o moto Carpati Super din 1966, care a stat ceva timp afara,in ploaie. Nu sunt un expert in restaurari, dar stiu sa ascult sfaturile bune si sa le pun in practica. Are destul de multe lipsuri(carburator, lant, stop spate, capac magnetou, etc.)...las fotografiile sa vorbeasca, si cine stie ce alte defecte, care le voi descoperi in timpul restaurarii.
Fotografii cu piesa asa cum era cand am cumparat-o

Si sa incep cererile la cei care au de oferit:  carburator, capac magnetou, aparatoare lant, capace motor, claxon si suportul lui, amortizoare, stop spate....  si multe multe....altele,si ce se mai vede pentru cu experienta ca imi lipseste. Dar tot le gasesc eu....... 


Cateva fotografii din timpul demontarii.
Mari probleme am avut la a scoate boltul de la cric(1) - care iese prin bataie, trebuie sa culiseze, dar la cata rugina avea nu a prea vrut de la inceput - si axul de la bascula(2) care a fost intepenit de tot si oricat  de mult am incercat nu  am reusit sa-l scot. Incepuse sa mi se indoaie bascula si nevoit a trebuit sa-l tai. Acum va trebui sa fac un alt ax, ca parte pozitiva este ca va fi dintr-un material mai rezistent, ca parte negativa......ca nu mai este originalul.

Mai jos cateva fotografii cu stadiul in care ma aflu, motocicleta dezasamblata si piesele puse la "murat"
Ca problema noua,  furca si ghidonul strambe. Ca solutie de a le indrepta ma gandeam sa le incalzesc cu oxiacetilenica si sa bag un "fi" inauntru. Nu stiu daca este o idee buna, mai verific. Voi incerca sa lustruiesc capacele, pentru o imagine mai buna.

Restaurarea Carpati-ului Super a trecut intr-o noua faza: am achizitionat rulmentii 6203 - 2bc, 6202 - 1bc, 6301 - 1bc, si semeringurile 15x42x10 si 14x28x7 cate o bucata.

Am facut comanda de Decanol si Evipass si toata tablaraia va fi tratata corespunzator.

restaurare carpati super 1966 buna ziua toata lumea pasionata vechi,acum vreo saptamani mi-a fost

3.7KB


pus acum 12 ani
   
adria1977
Membru

Din: Dorohoi
Inregistrat: acum 12 ani
Postari: 19
Am lustruit capacul de la motor
si voi incerca sa lustruiesc toata carcasa.
Urmatorul pas este de a face asamblarea motorului.
Fara sa fac reclama...dar recomand Decanolul, care face o treaba excelenta pt. indepartarea vopselei. Acum cadrul, bascula, aripile si rezervorul sunt "la tabla", voi pune si cateva fotografii. Urmeaza o trecere prin Evipass, dupa care mai fac putina documentare pt. a vedea urmatoarele procesele in vederea unei cat mai bune reconditionari.
Foto cu capacul lustruit , piesele deja curatate, si o comparatie inainte si dupa "efectul Decanol"
Sunt inca la cautare de: carburator, aparatoare lant, capace motor, claxon si suportul lui, amortizoare,comenzi acceleratie si frana....  si multe.....dar tot le gasesc eu.......
                 


pus acum 12 ani
   
hufo
Membru avansat

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 181
Bravo Adrian!

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1